Ga naar Content

‘Hier voel ik
me thuis’
AAFJE-RichardSinteMaartensdijk-57

Aafje De Vijf Havens

Zorgcentrum De Vijf Havens (verzorgingshuis Rotterdam) staat in de wijk Zevenkamp met een winkelcentrum en metrostation om de hoek. In het huis zelf is een winkeltje waar bewoners en medewerkers terecht kunnen voor dagelijkse boodschappen. Er zijn meerdere voorzieningen in het huis. Zo behoren een bezoek aan de kapper en schoonheidsspecialiste tot de mogelijkheden.

Het huis heeft een binnentuin waar het bij een beetje weer goed toeven is. Er zijn twee geestelijke verzorgers in huis (protestants en katholiek) die kerkdiensten houden en een rol spelen bij de individuele pastorale zorg van de bewoners.
In april 2008 is een stiltecentrum geopend waar zowel bewoners met hun familie en medewerkers zich kunnen terugtrekken om na te denken, naar muziek te luisteren of te lezen.

Bewoners en Gasten

Bewoners die intensieve zorg nodig hebben wonen in het lage deel in vijf wooncentra. In de hoge flat wonen ouderen zelfstandig met verzorging. Veel wijkbewoners kunnen met een steun in de rug vanuit de Vijf Havens op zichzelf blijven wonen. Zij zijn geziene gasten die net als de bewoners deelnemen aan allerlei activiteiten en regelmatig een hapje komen eten in Brasserie 'De Haven'.

Bent u bewoner of heeft u iemand wonen in de Vijf Havens?
Lees dan hier de wegwijzer voor wonen in de Vijf Havens.

 

 

Bijzonderheden

Familieleden van bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij het reilen en zeilen in het huis. Nieuwkomers noemen de open en sociale sfeer. Een aantal dementerende bewoners gedijen in een aparte woning die zoveel mogelijk lijkt op hun thuissituatie. Naast restaurant ‘De Schranserij’ is het aanpalende ‘Bruin Café’ een begrip in de buurt. Hier vindt af en toe ook het Alzheimer Café plaats voor mensen met dementie en hun naasten. Het huis beschikt naast 2-persoonskamers tevens over eenpersoonskamers.

Om bij Aafje te verblijven heeft u een indicatie nodig van het CIZ. U kunt hier terecht met de volgende indicatie: ZZP 1 t/m ZZP9. Wilt u meer weten? Kijk dan bij kosten en indicatie of bel de Aafje klantenservice 088 8 233 233

Kwaliteitskaart

Klik hier voor onze kwaliteitskaart op Kiesbeter.nl

Behandeling in De Vijf Havens

U vindt bij Aafje de zorg die bij u past. Zorgen is ons vak en wij zijn zeer betrokken bij uw persoonlijke situatie. In De Vijf Havens kunt u vertrouwen op professionele vakmensen die voor u klaar staan. Bijvoorbeeld de arts die met u een behandelplan samenstelt. Of de Geestelijk Verzorger die u bijstaat bij een viering of ritueel of waar u terecht kunt voor een vertrouwelijk gesprek.

Of u in aanmerking komt voor een behandeling, hangt af van uw indicatie. U kunt gebruikmaken van het volledige aanbod behandeling op uw eigen locatie. Hiervoor kunt u een afspraak maken.

Woont u in het verzorgingshuis, dan hangt de vergoeding af van de afspraken met uw zorgverzekering.

Voor meer informatie over de verschillende onderdelen klikt u hieronder. U komt dan in het menu diensten van Aafje. Om terug te keren naar de huizen klikt u op huizen of op het pijltje terug.

Routebeschrijving

Zevenkampse Ring 40, 3068 PZ Rotterdam, telefoon 088 823 1013.


Grotere kaart weergeven

Met het openbaar vervoer: Metro [vanaf metrostation Churchillplein of Blaak [NS-station]] richting Nesselande. Halte De Tochten, metrobaan oversteken, in dezelfde richting ±100 meter doorlopen.

Bijbehorende afbeeldingen

Vraag het Aafje

Bel onze klantenservice

088 8 233 233

of stuur een e-mail

Bekijk ook de veelgestelde vragen

Afbeelding: Bel mij

Deel uw ervaring

Snel naar