Ga naar Content

Ondersteunende Communicatie
 

Heeft u een familielid met dementie, hersenletsel of Korsakov en heeft u meer moeite om goed met hem of haar te praten? Denkt u dan eens aan Ondersteunende Communicatie.

Wat is Ondersteunende Communicatie

Ondersteunende communicatie wil zeggen dat u naast de gesproken boodschap ook andere vormen van communicatie gebruikt. Gezichtsuitdrukkingen, lichamelijk contact, variatie in uw stemgeluid, het laten zien van voorwerpen, foto’s, pictogrammen of tekeningen en duidelijke spraak en gebaren.

Voor wie

Vooral wanneer mensen ouder worden, kunnen er problemen ontstaan in de communicatie. Bijvoorbeeld omdat ze zelf moeilijker kunnen spreken of omdat ze door dementie, hersenletsel of Korsakov hun omgeving minder begrijpen. Door het gebruiken van ondersteunende communicatie, geeft u uw gesprekspartner voorspelbaarheid, herkenning, veiligheid en structuur. Zij begrijpen u beter en snappen dus ook wat u van hen vraagt. Hierdoor heeft u een veel fijner contact met elkaar. Ook kunt u beter communiceren met mensen die moeilijk te verstaan zijn.

Kennismakingsgesprek

Ondersteunende communicatie is een particuliere dienst van Aafje en kunt u zowel thuis als in een locatie van Aafje krijgen. Aan de hand van een kennismakingsgesprek van een half uurtje bij u thuis, kijken we naar de problemen die zich voordoen en bespreken we welke ondersteunende communicatiehulpmiddelen u kunnen helpen. Op basis van uw wensen maken we een vrijblijvende offerte voor u op.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Carola van ’t Hof, Ondersteunde Communicatie deskundige. Bel 010 251 2030 of mail naar carola.van.t.hof@aafje.nl
U kunt hieronder ook de folder voor meer informatie downloaden.

Bijbehorende afbeeldingen

Bijbehorende documenten

Infobrochure OC_klanten_digitaal  Infobrochure OC_klanten_digitaal (221.3 KB)

Vraag het Aafje

Bel onze klantenservice

088 8 233 233

of stuur een e-mail

Bekijk ook de veelgestelde vragen

Afbeelding: Bel mij

Deel uw ervaring